Câinii din adăposturile din România sunt adoptați de iubitorii de animale din țări precum Belgia, Germania, Scoția, Elveția și Anglia.
Străinii adoptă chiar și câini bătrâni, cu handicap, mizând mai degrabă pe situația lor tristă, decât pe pedigree, scrie Adevărul.ro.
De exemplu, Spera, o cățelușă salvată dintr-o pădure, are parte de o nouă șansă, după ce a fost găsită de cei de la asociația Help Lăbuș.
Cățelușa și-a găsit o familie iubitoare. „Era foarte slabă şi cu urme la gât de la lanţ. A fost îngrijită în adăpostul de animale şi am făcut tot posibilul să-i găsim un cămin, pentru a uita trauma prin care a trecut. A fost adoptată de o familie din Germania, iar acum este o căţeluşă fericită”, povesteşte Ana Tătaru, voluntar.
În pandemie numărul adopțiilor s-a dublat, de la 60 la 120 de adopții în străinătate.
„Pentru a-şi alina singurătatea mulţi oameni din străinătate doresc un animal de companie. Acum cu pandemia au stat mult în casă şi au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei. Ne bucură mult că cei din străinătate nu sunt deloc pretenţioşi şi că adoră maidanezii noştri. Adoptă bătrânei pentru a le oferi un cămin cald şi zile linişte, adoptă căţei orbi, cu handicap, rămaşi cu trei picioare, în urma unor accidente, căţei care au suferit diverse traume. Sunt bucuroşi că le pot oferi o viaţă mai bună. Voluntarii noştri ţin legătura cu părinţii adoptivi, ne trimit poze cu animăluţele. Cei din străinătate au prins încredere şi ne caută”, spune Corina Grigore, adminstratorul Asociaţiei Help Lăbuş.
„Chiar zilele trecute am avut un căţel trebuia să meargă în Anglia, iar adoptatorii se temeau că nu o să ajungă din cauza restricţiilor COVID-19. S-au bucurat mult că a ajuns cu bine la noul cămin. Le plac mult maidanezii noştri pentru că sunt docili şi sociabili. Nu sunt pretenţioşi deloc”, ne povesteşte Ana Tătaru, voluntar.
Un alt exemplu fericit este Coca, o cățelușă subnutrită, deshidratată, care a ajuns să mănânce paie de foame. Ea a ajuns la un om cu suflet din Germania.